Befutott_a_Sarkanyjargany

Befutott a Sárkányjárgány

Sárkányjárgány nem megy a járdán, toronymagasan repül felül. Sárkányjárgány nem megy a járdán, aki meglátja, beleszédül… – aki már hallotta Rutkai Bori legújabb gyereklemezének címadó dalát, nehezen tudja kiverni a fejéből a fülbemászó refrént. Igaz ez az album többi dalára is. Ezekben az énekesnő elvarázsolt kalandvilágának különös és kedves alakjai bukkannak fel, legyen szó akár a bátor űrhajósról, Űr Lajosról, vagy a „Jól van dolga a mostani uszkárnak” című majdnem-huszárnótából a boldogságban úszkáló Oszkárról.
A Rutkai Bori énekes, képzőművész és zeneszerző festett illusztrációival és dalszövegeivel tavaly megjelenő Sárkányjárgány című gyerekkönyv zenei anyagaként kiadott lemez „igazi” bemutatókoncertje előtt – amely február 22-én lesz a Trafóban – a közönség januárban a Barabás Villában is meghallgathatta a legújabb dalok többségét. A matiné-előadásra az egy-két évesektől az óvodásokon át az iskolásokig kisebb és nagyobb gyerekeket egyaránt elvittek a szülők, ám korosztálytól függetlenül – a felnőtteket is beleértve – mindenkit megérintett a jókedvű muzsika.
Darvas Kristóf (zongora), Szerető Dániel (basszusgitár) és Dudás Zsombor (dob), valamint egy énekes kislány, Vozár Villő közreműködésével Rutkai Bori hozta szokásos formáját, és gyorsan felpörgette a jelenlévőket. Színpadi játékaiba aktívan bevonta a gyerekeket, akik táncolva, csörgő-zörgő hangszereket rázva kapcsolódtak be a vidám produkciókba. És persze vele együtt énekelték a könnyen megjegyezhető, dallamos sorokat, például azt: „Vajon miért a majomért vagyok oda, s vágyok oda, ahol él?”

kd.