Erdemes_sietni

Érdemes sietni!

Aki még nem tette meg, mindenképpen váltsa ki a 2015-re szóló parkolási engedélyét, annak hiányában ugyanis január 31-e után senki sem parkolhat ingyenesen a kerület fizetőövezeteiben. Az engedély kiadása a polgármesteri hivatalban az érkezés sorrendjében történik, és csupán néhány percet vesz igénybe.

Ingyenes parkolásra jogosító hozzájárulást azok kaphatnak, akiknek állandó lakóhelye az adott várakozási övezet területén van, az engedély arra az autóra érvényes, amelyiknek a kérelmező az üzemben tartója, vagy amelyet a munkáltatótól kizárólagos használatba kapott. Cég- és magánautóra ugyanaz a jogosult nem kaphat ingyenes parkolási hozzájárulást.
Az engedély kiadásának feltétele a 2000 forintos költségtérítési díj megfizetése, valamint az ügyintézés során az érvényes lakcímkártya (régi típusú személyi igazolvány) és a forgalmi bemutatása. A kérelmezőnek nem lehet helyi adó-, vagy más jogcímen az önkormányzattal, valamint a fővárosi parkolási társasággal szemben fennálló tartozása. A munkáltatótól kapott autó esetében a kizárólagos használatot igazoló, a cégjegyzésre jogosult által aláírt iratra, továbbá a munkáltató székhelye szerint illetékes önkormányzattól kapott nullás gépjárműadó-igazolásra is szükség van.
Lakásonként a második gépkocsira igényelt engedélyért a környezeti besorolás alapján éves várakozási díjat is fizetni kell, ami a lakóhelyen alkalmazott egyórai parkolási díj 250-szerese. Ebből az EURO 3 környezetvédelmi besorolású járművek után 30, az EURO 4-esek esetében 50, az EURO 5-ösök után pedig 70 százalékos kedvezmény jár. A teljesen elektromos autók kedvezménye 100%.
Harmadik és további gépkocsikra nem adható ki várakozási hozzájárulás. Az engedélyt személyesen vagy meghatalmazott útján, aláírás ellenében lehet átvenni január 30-ig az önkormányzat ügyfélszolgálatán. További információk: www.hegyvidek.hu.

sm.