Gyermekvasutas_tanfolyam

Gyermekvasutas-tanfolyam

Február 7-én indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi gyermekvasutas-tanfolyama, amelyre a www.gyermekvasut.hu weboldalon lehet regisztrálni. A négyhónapos képzést követően a gyerekek a nyár elején állhatnak először szolgálatba, a végzősöket júniusban avatják gyermekvasutasokká.
A fiatalok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, szabályokat, majd vizsgát tesznek, hogy aztán a nyáron már teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat. Természetesen mindeközben az általános iskoláikban is folytatniuk kell a tanulást, és jó eredményt produkálniuk.
A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik az általános iskola 4., 5. vagy 6. osztályába, vagy ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járnak, és tanulmányi átlaguk legalább 4,00;a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatóik és osztályfőnökeik hozzájárulnak a jelentkezéshez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi tanfolyamon próbálkozhat legközelebb.
Jelenleg mintegy ötszáz gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, munkájukat közel hetven ifjúsági vezető (korábbi gyermekvasutas) segíti, irányítja. Tavaly nyáron 130-an váltak gyermekvasutassá.

További információk: www.gyermekvasut.hu.

(s.)