Tanitas_helyett_lazitas

Tanítás helyett lazítás – pedagógusbál a MOM-ban

Hangosan szólt az énekük, felcsavarták a szőnyeget, beszálltak a Limbo hintóba, és pettyes ruhájukban még a Casino Twistre is táncoltak egy jót. A hegyvidéki pedagógusok ismét megmutatták, nemcsak a hivatásukban állnak helyt, hanem a parketten is. Mert nem vitás, időnként mindenkinek kell egy kis áramszünet…

A hegyvidéki pedagógusok újfent bebizonyították, nemcsak tanítani, de lazítani is kiválóan tudnak: hajnalig táncoltak a hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobb slágereire az idei, immár tizenhetedik Pedagógusbálon. A fergeteges hangulatról az idén is a Városmajori Óvodák nevelői gondoskodtak, akik a rendezés stafétáját három év után most a Normafa Óvodáknak adták át.
„A tánc és az egységes hangulat teszi igazán jóvá a bulit. Az idén a retró kapta a főszerepet, a dekoráció és a zenék is a hetvenes-nyolcvanas éveket próbálják felidézni” – mondta Bálint Beáta, a Városmajori Óvodák vezetője, aki azt is elárulta, hogy több hónapon át készültek a nagy napra.
Az eredmény nem is maradt el, a bál osztatlan sikert aratott. „Harmadszor veszek részt a Pedagógusbálon. Nagyon jó hangulatúak ezek az összejövetelek, ugyanakkor teljesen mégsem tudunk elszakadni a hivatásunktól. Rengeteget beszélgetünk az oktatással kapcsolatos témákról” – mesélt tapasztalatairól Csanády Szilvia, az Arany János iskola angoltanára. „A diákok el sem tudják képzelni, hogy mi, tanárok, mekkorákat tudunk bulizni!” – tette hozzá Vitárius Balázs, az Arany igazgatóhelyettese.
„Jó látni, hogy évről évre egyre többen jönnek el.Valaha én is tanár voltam, ezért tudom, hogy van egy eléggé nehezen elviselhető tulajdonságunk: ahogy telik az este, mindig az oktatásra terelődik a szó. Mégis az a cél, hogy megpróbáljunk kiszakadni a napi munka menetéből, és úgy töltsünk el együtt egy estét, hogy valami mással is foglalkozzunk…” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán polgármester, aki frappáns köszöntőjében felhívta a figyelmet arra is, hogy a pedagógusok nagy része nem nagyon emlékezhet az idén felelevenített korszakra, hiszen akkoriban még óvodások, kisiskolások voltak.
„Ezek a bálok kiváló alkalmat teremtenek a közösségépítésre. Fontosak azok a pillanatok, amikor kicsit elengedhetjük magunkat, másként tudunk együtt lenni, hiszen ez az, amiből majd a hétköznapokban táplálkozni tudunk” – fogalmazott Fonti Krisztina alpolgármester.
A hegyvidéki bölcsődések, óvodások és iskolások megnyugodhatnak: nevelőiktől, pedagógusaiktól nemcsak a kötelező tananyagot, hanem a lazítás művészetét is megtanulhatják.

B. Mimi