Akadálymentessé vált az Orgonás megálló

A fogaskerekű vasút Orgonás megállójának megközelítését eddig néhány lépcsőfok nehezítette, ezért egy környékbeli család levélben kezdeményezte a Hegyvidéki Önkormányzatnál, hogy kisebb átalakítással tegyék akadálymentessé a megállót és a Sárospatak utat összekötő gyalogosjárdát. A levélíró családfő azt is felvázolta, milyen megoldással lehetne megszüntetni a babakocsival közlekedők számára problémát jelentő lépcsőzést.
Az önkormányzat Váczi János alpolgármester koordinálásával megvizsgálta az ötletet, majd miután azt támogathatónak találták, rövid időn belül megkezdték a tervezést és a kivitelezést. A fogaskerekű megállója így most már akadálymentesen megközelíthető az említett gyalogos-útvonalon.
„Köszönjük a családnak, hogy felhívták a figyelmünket a problémára, amit szerencsére gyorsan orvosolni tudtunk – mondta el lapunknak az alpolgármester. – Örülünk a pozitív visszajelzéseknek, ezek megerősítettek bennünket abban, hogy a munka jól sikerült, az átépült járdaszakasz már a babakocsisok számára is könnyen használható.”

z.