Cimvedesek_a_diakolimpian1

Címvédések a diákolimpián

A XII. kerület legnagyobb sportversenye a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. által szervezett diákolimpia. Az immár évtizedes múltra visszatekintő sorozat népszerűségét bizonyítja, hogy bár senkinek sem kötelező a részvétel, a 2014–2015-ös tanévben összesen mintegy négyezer nevezést adtak le az intézmények – és nem csupán az önkormányzat által működtetett iskolák. Az atlétika-, úszó-, labdarúgó-, kosárlabda-, röplabda-, floorball-, sakk-, partizánbajnokságokban és a szellemi olimpián az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola tanulói is rajthoz álltak.
Újdonság, hogy a sztárokat felvonultató Hopp-Parádéhoz kapcsolódva az idén először kerületi kölyökatlétika-versenyt is meghirdettek, míg az alsósok úszóversenyének a szokásoknak megfelelően ismét a MOM Sport uszodája adott otthont. Mindkét rendezvény kiválóan illeszkedett a Hegyvidéki Napok programjai közé, az úszókat és az atlétapalántákat is szép számú közönség buzdította.Cimvedesek_a_diakolimpian2Nagy izgalmakat hozott az iskolák közötti összesített pontverseny. A számszerű eredmények mellett azt is figyelembe vették, hogy az intézmények mekkora létszámban, hány kiírásban vettek részt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy rendkívül szorosan alakult a végeredmény az élmezőnyben.
Az általános iskolák között a múlt évhez hasonlóan első helyen végző ELTE alig 60 ponttal (1040 pontot szerezve) előzte meg a második helyezett Virányos Általános Iskolát. A bronzérmet a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium vihette haza. A középiskolák vándorkupáját nagy fölénnyel hódította el a szintén címvédő Városmajori Gimnázium, a második helyen a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, a harmadikon a Tamási Áron iskola végzett.

sm.