Ellenorzik_a_behajtast_a_Janoshegyi_uton

Ellenőrzik a behajtást a Jánoshegyi úton

A Jánoshegyi út teljes szakaszán kizárólag engedéllyel közlekedhetnek az autósok júliustól. A szabályok betartását fokozottan ellenőrzi a Hegyvidéki Rendészet.
Dávid Gábor, a Hegyvidéki Rendészet vezetője elmondta, hogy ez idáig a vendégek szabályosan eljuthattak a Jánoshegyi úti szállodáig, ez a lehetőség azonban mostantól megszűnik. „A behajtást engedélyező kiegészítő táblát már leszerelték, ami annyit jelent, hogy a buszforduló után kizárólag engedéllyel lehet használni az utat” – tette hozzá.
A tapasztalatok szerint a tiltás ellenére rendszeresen behajtanak az autósok a Jánoshegyi útra. Vannak, akik az Erzsébet-kilátóhoz tartanak, sokan viszont arra akarják kikerülni a Budakeszi úti dugót. Pedig sokba kerülhet a szabálytalan közlekedés, a közigazgatási bírság összege fix 30 ezer forint – a közterület-felügyelőnek nincsen módja mérlegelni.
Az ellenőrzés hatékonyságának fokozása érdekében a tervek szerint hamarosan rendszámfelismerő mobilkamerákat telepítenek, ezek segítségével folyamatosan lehet majd ellenőrizni a behajtást, és szükség esetén kiróni a bírságot. Szintén a Jánoshegyi utat érintő elképzelés, hogy a kerület a Janka úttal együtt átvenné az útszakaszok kezelését a fővárostól. Ezzel egyebek mellett a behajtási engedélyek kiadása is a Hegyvidéki Önkormányzat hatáskörébe tartozna.

sm.