Nyar_a_Galeria_12-ben

Nyár a Galéria 12-ben

Parton hagyott törölközők, tömött vasútállomás, a tengert kémlelő anya. A Galéria 12 Egyesület művészei legújabb kiállításukkal ismerős kalandozásra hívják a szemlélődőt, a nyár semmihez sem fogható varázsát mutatják be. Volt, aki a Balaton-partról készített metszeteket, más színekkel és formákkal foglalta keretbe a forró évszakot, amiről mindnyájunknak van valamilyen kedves emléke.
„Nyári menetrend a kép címe. Egy baktert látunk, és egy vonatot. Én erről a jelenetről asszociáltam, ez keltett bennem érzéseket”– mesélte nekünk Szamos Iván tervezőgrafikus, aki idestova négy éve tagja az egyesületnek.
Beregi Edina egy sokak által átélt pillanatot rögzített: „Nagy vihar jött, a fotón szereplő nő épp az egyik gyermekét hívja ki aggódva a vízből.”
Az ünnepélyes megnyitón tiszteletét tette Gyutai Csaba, a Várgondnokság igazgatója is, aki a Galéria 12 Egyesület munkáját méltatta: „Fantasztikus kezdeményezés, hogy a helyi művészek már sokadik alkalommal mutatkoznak be a kerületben élők előtt. Ennek a kávézónak szelleme, teremtő ereje van.”
Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke az egyesület első, hat évvel ezelőtti kiállítását elevenítette fel: „Akkor is pont ilyen meleg nyári nap volt. Nagyon hálásak vagyunk, hogy azóta is hónapról hónapra láthatunk szívet és szemet gyönyörködtető alkotásokat.” A legújabbakat augusztus 22-ig tekinthetik meg a vendégek a Galéria 12 kávézóban (XII., Hajnóczy József utca 21.).

BM