Parkoloepites_a_Margareta_utcaban

Parkolóépítés a Margaréta utcában

A Városháza tér projekt keretében megkezdődött az új parkolóhelyek kialakítása a Margaréta utcában, a játszótér mellett. Ezért ezt a szakaszt lezárták a járműforgalom elől, augusztus végéig csak a Németvölgyi út felől lehet behajtani az átmenetileg zsákutcává alakított Margaréta utcába.

Annak érdekében, hogy az ott élők elegendő számú szabad parkolóhelyet találjanak a közelben, az önkormányzat a polgármesteri hivataltól távolabb, a Jagelló úti parkolóban biztosított parkolási lehetőséget a dolgozói számára.
A hivatal épülete körüli térrendezéshez és az oda tervezett szökőkút kialakításához kapcsolódóan már zajlanak a közműkiváltások, valamint a víz- és csatornaépítési munkák. Egy csatornaakna létesítése miatt a Budapesti Közlekedési Központ engedélyével ideiglenesen áthelyezik a villamosmegállóba az Apor Vilmos tér irányába közlekedő 102-es és 212-es buszok önkormányzat előtti megállóját.
A polgármesteri hivatal közvetlen környezetében már június közepe, a Kiss János altábornagy utca Böszörményi út és Törpe utca közötti szakaszán pedig – amit véglegesen lezártak az autóforgalom elől – július eleje óta zajlik a városrészközponti közösségi tér építése (lásd térképünkön). A felbontott régi térköveket a felszedést követően a kivitelező átválogatta, hogy az épen maradt darabokat máshol, például a parkolóhelyek építése során újból hasznosítani tudja.

sz.