Setanyrendezes_es_jatszoterepites_a_Normafanal

Sétányrendezés és játszótérépítés a Normafánál

A Normafa és környékének rehabilitációja keretében néhány hét múlva megkezdődnek az erre az évre tervezett kivitelezési munkák, amelyek várhatóan októberben fejeződnek be. Megújul a sétaút, átépítik az Anna-réti játszóteret, erdei tornaeszközöket telepítenek, továbbá a Jánoshegyi út hibáinak kijavítását, kátyúzását is elvégzik.

A Normafa és környékének rehabilitációja keretében néhány hét múlva megkezdődnek az erre az évre tervezett kivitelezési munkák. Elsőként a hegygerincen haladó, legtöbbek által használt, mára már teljesen elkopott, esős időben elsarasodott valamikori murvás sétányt állítják helyre a Normafa úttól az Anna-rétig három méter, az Anna-rét és a Libegő között pedig két méter szélességben.
A 2,7 kilométer hosszú, megújuló sétaút mentén találkozási pontokat hoznak létre – padokkal, hulladékgyűjtőkkel és információs táblákkal –, ahol pihenni, nézelődni, beszélgetni lehet, továbbá tájékozódni a környéken lévő kikapcsolódási lehetőségekről. A sétány építését augusztus elején kezdik el a Normafa út felől indulva, a munkálatok idején az érintett gyalogút egyes részein időszakos lezárásokra kell számítani.
Szeptembertől, a nyári szünidőt követően az Anna-réti játszóteret is lezárják átépítés miatt. Oda a tervek szerint – a Libegő felső végállomásánál található, nemrégiben felújított játszótérhez hasonlóan – az erdei környezetbe illő játékokat hoznak, valamint a közelben ivókutakat, illemhelyet és esőbeállót helyeznek el. A játszótérépítés terveiről a kerületi családok véleményét is kikéri az önkormányzat, ez ügyben épp lapunk megjelenésével egy időben tartanak megbeszélést a polgármesteri hivatalban.
Az idei fejlesztési programban erdei tornaeszközök telepítése is szerepel, ezeknek a helyét a környék több pontján, túraútvonalak mentén jelölik ki. Szintén ebben az évben javítják ki a Jánoshegyi út hibáit, a kátyúzást az út kezelője, a BKK Közút végzi el.
A nyár végén, ősz elején kezdődő kivitelezési munkák várhatóan októberben fejeződnek be. Jövőre természetesen folytatódik a Normafa rendbetétele. A további fejlesztések révén egy-egy lépéssel mindig közelebb kerülünk a Normafa rehabilitációjáról szóló népszavazás során megfogalmazott célok megvalósulásához.

z.