Interjukotet_Borza_Terezrol

Interjúkötet Borza Teréz porcelánművészről

A Teremtő kezében vagyunk mindnyájan címmel interjúkötet jelent meg Borza Teréz porcelánművészről. Az alkotó Dvorszky Hedvig művészettörténésznek mesélt életéről, munkáiról és hitéről.
„Borza Teréz ízig-vérig hegyvidéki, hiszen itt él és dolgozik, családja és barátai is ide kötik. Mindemellett pedig a kerületi művészeket összefogó Galéria 12 Egyesületet vezeti” – mutatta be Fonti Krisztina a Ferenczy Noémi-díjas porcelánművészt a Barabás Villában rendezett könyvbemutatón. Az alpolgármester elmondta, hogy a Kairosz Kiadó „Miért hiszek?” című sorozatának részeként most megjelent interjúkötetben Dvorszky Hedvig jól átgondolt, szeretetteljes kérdései nyomán nyílt meg a művész.
A könyvbemutató keretében kerekasztal-beszélgetést tartottak Borza Teréz és Dvorszky Hedvig, továbbá Bolberitz Pál katolikus pap, egyetemi tanár és Kő Pál szobrászművész részvételével. Felszólalt Feledy Balázs művészeti író is, aki úgy vélte: a születés és az újjászületés gyönyörű eszméje Borza Teréz minden plasztikájában benne van.

z.