Istenhegyi úti útszűkület

Elektromoskábel-rekonstrukció miatt előreláthatólag augusztus közepéig forgalomkorlátozások nehezítik a gyalogosok és az autósok közlekedését az Istenhegyi úton, valamint a környező utcákban. Az Istenhegyi út 57. és a Szent Orbán tér között júniusban a páros házszámú oldali járdát bontja fel a kivitelező. A munkaterület mellett, az úttest lekerítésével, gyalogosfolyosókat alakítottak ki. A forgalmi sáv szűkül, ezért az érintett szakaszon 30 kilométeres sebességkorlátozás lépett érvénybe, valamint átmenetileg csökkent a parkolóhelyek száma.
A burkolatbontással járó kábelrekonstrukció júliusban és augusztusban folytatódik az Istenhegyi úton, a Szent Orbán tér és a Nárcisz utca között, a páratlan oldali járdában, a Szent Orbán tér és a Fodor utca 16. közötti járdában, továbbá az Orbánhegyi út Szent Orbán tér és Stromfeld Aurél út közötti szakaszán, a páros házszámú oldalon. A Stromfeld Aurél út Orbánhegyi út felőli részén félpályás útlezárás lesz, a forgalmat jelzőőr irányítja majd.
Szintén az elektromos kábelek felújítása zajlik a Hegyalja út–Németvölgyi út sarkán, a Tamási Áron utca 30–70. házszámú ingatlanok között (a Fodor utca és a Tamási Áron utca átvágásával), a Fodor utca Tamási Áron utca és Pagony utca közötti szakaszán (a Dobsinai utca átvágásával), valamint a Tamási Áron utca 66. és a Thoman István utca 9/a ingatlanok között (a Thoman István utca átvágásával). A burkolatbontás a járdákat és esetenként a zöld területeket érinti.
Gázvezeték-rekonstrukció kezdődik a Kiss Áron utcában, a Tordai utca és a György Aladár utca között. Az építkezés miatt félpályás útlezárásra kell számítani.
Várhatóan július 22-től vízvezeték-felújítás indul a Németvölgyi út–Istenhegyi út csomópontban. A munkálatok idején időszakosan korlátozzák a gyalogos- és a közúti forgalmat, valamint a parkolást.

sm.