Unnepeltek_a_sportiskolasok2

Ünnepeltek a sportiskolások

Mostantól „saját” tanterme van a magyar vízilabdának és Michelisz Norbert autóversenyzőnek is a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolájában. A harmadik alkalommal megrendezett Diana Fesztiválon nagyszabású kulturális programsorozattal búcsúztatták a tanévet a diákok.

Kicsiktől a nagyokig, az elsősöktől az érettségi előtt álló gimnazistákig mindenki együtt ünnepelt a harmadik alkalommal megrendezett tanévzáró Diana Fesztiválon. A Diana utcai Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnáziumban egymást érték a színpadi produkciók, bemutatók és előadások, ezek mellett kiállítás, koncert és író-olvasó találkozó is szerepelt a műsorfolyamban.
Természetesen kiemelt figyelmet kaptak a sporttal kapcsolatos programok: osztatlan sikert aratott a breaktánc-show és az AVAR Street Workout freestyle-bemutatója, míg a vállalkozó kedvű gyerekek kipróbálhatták a falmászást és az egyensúlyérzéket próbára tevő rodeószörföt is. A Diana Galériában a Hegyvidéken jól ismert grafikus, Gyügyi Ödön munkáit állították ki. A művészetek iránt érdeklődők kérdéseket tehettek fel Kukorelly Endre írónak, sokan kíváncsiak voltak az interaktív drámafoglalkozásokra, a Beugró című televíziós műsor „dianás” adaptációjára, valamint az angol nyelvű Activityre is. Az elmaradhatatlan irodalmi kávéházban a humoros jelenetek során megelevenedett a századelő kávéházainak hangulata.
Az élet eredetének titkaira derült fény az aulában felállított Digitális Planetáriumban, előadás hangzott el az űrkutatásról és az atomerőművekről, a háromdimenziós vetítés résztvevői pedig néhány percre igazi barlangkutatóknak érezhették magukat. Elsősorban a kisebbek fantáziáját mozgatták meg a hüllő- és kutyás bemutatók, míg a katonai mobil lőtér és az ételkóstolóval összekötött chef klub kortól függetlenül valamennyi diák tetszését elnyerte.Unnepeltek_a_sportiskolasok1A vendégművészek és -előadók mellett az iskola tanulói is bemutathatták tehetségüket. A diákszínpadon Orosz Vivien, Quashim Aida és Bödör Krisztián énekes számot adott elő, Toma Patrik táncolt, Antal Sarolta és Szeidl Réka ritmikus gimnasztikás karikagyakorlattal, Grestyák Cinthia, Nagy Petra, Maruzs Lili és Huber Daniella pedig hiphoppal szórakoztatta a közönséget.
A Diana utcai tanintézmény a 2012–2013-as tanévben csatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság országos sportiskolai rendszeréhez (azóta sportiskolai osztályokat is indít). Ennek részeként a tavalyi Diana Fesztiválon Dömölky Lídia vívóról és a kajakos Csipes családról neveztek el osztálytermeket, míg a legendás kosárlabdázó, Greminger János a tornacsarnok névadója lett. A 9. b terme mostantól a magyar vízilabda sikereit hirdeti – az ünnepségen ott volt Steinmetz Ádám olimpiai bajnok pólós –, az 1. b-sek termének bejáratához pedig Michelisz Norbert autóversenyző névtáblája került.

mm.