Egesz_nyaron_Vackor

Egész nyáron Vackor

A tavalyi első táboroztatás olyan sikert aratott a résztvevők körében, hogy a Budakeszi Vadaspark az idén már szinte egész nyáron várja a természetes környezetbe vágyó általános iskolás korú gyerekeket. A Vackor tábor a nyári szünet első hetében kezdődik, és heti turnusokban augusztus közepéig tart.
A fiatalok találkozhatnak a park lakóival, némelyikükkel csak a biztonságot adó rácsokon át, másokkal akár testközelből is. Részt vehetnek a gondozási munkákban; napról napra minden állatcsoport sorra kerül a nagyvadaktól a kisemlősökön át a madarakig. Ezenkívül szabadtéri közösségi játékok, erdei kocsikázás, kézműves-foglalkozás és kürtőskalácssütés szerepel az erdei programok közt.
A tábor részvevői szakavatott vezetők biztonságot adó felügyelete mellett tehetik próbára ügyességüket a vadaspark bejáratánál lévő kalandparkban. A természet és az állatvilág iránt nyitott és érdeklődő gyerekek megismerkedhetnek a környezettudatos szemlélet alapjaival, az egészséges életmód és környezetünk védelmének fontosságával.
A napközis táborokba a turnus indulása előtti hét elejéig lehet jelentkezni a Budakeszi Vadaspark honlapján (www.vadaspark-budakeszi.hu) található űrlap kitöltésével. Egy-egy turnusba kéttucat gyermeket várnak, rossz idő esetén zárt helyen, „esőprogrammal” fogadják őket. A naponta 7.30–17.00 óráig tartó foglalkozások heti díja 37 500 forint, amiben a napi háromszori étkezés mellett benne van egy féléves bérlet a vadaspark ismételt meglátogatásához, egy „vadasparkos” póló és ugyanolyan hátizsák, valamint néhány személyes ajándék, emlékül a tartalmasan eltöltött hétről.
További részletek (fizetési lehetőségek, testvérkedvezmény, várólista, lemondás stb.) és a napi program a Budakeszi Vadaspark honlapján olvashatók.

(Barta)