Szurovizsgalatok_az_egesz_csaladnak

Szűrővizsgálatok az egész családnak

Ismét átfogó képet kaphatnak a látogatók egészségi állapotukról a Hegyvidéki Egészségnapon, aminek a MOM Sport és a Gesztenyés kert ad otthont szombaton. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számtalanféle szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, a gerincszűrések azonban kiemelt hangsúllyal szerepelnek a vizsgálatok között.

Orvosok, védőnők és más egészségügyi szakemberek, valamint szolgáltatók részvételével kínál a családok számára ingyenesen látogatható, hasznos programokat a Hegyvidéki Napok keretében tizenkettedik alkalommal sorra kerülő egészségnap. Az önkormányzat tanácsadással, elsődleges szűrővizsgálatokkal, kiállításokkal, kóstolókkal kíván segítséget, mintát adni a hegyvidékieknek egészségük megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében, az egészséges életmód kialakításához.

Újdonság a pajzsmirigyultrahang, a fájdalomambulancia, a testösszetétel-mérés, a talpmasszázs-reflexológia, a cukorbetegeknek szóló tanácsadás, valamint a gyermekgyógyászat kapcsán a sebészeti elsősegélynyújtás. Az idén először – a MOM Sportban délben – bemutatót tartanak a Hegyvidéki Önkormányzat által támogatott kismamatorna résztvevői, és szintén újdonság az az általános, dr. Török Katalin felnőttháziorvos által összeállított egészségügyi kérdőív, ami az életmóddal összefüggő rizikótényezőkre irányítja rá a látogatók figyelmét.
Kiemelt helyet kapnak a nap folyamán a gerinc egészségének megőrzésével kapcsolatos programok. Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakembereinek közreműködésével egyebek mellett fizikai állóképesség- és állapotfelmérésen vehetnek részt az érdeklődők, megismerkedhetnek a gyógymasszázs-terápiával, valamint gyógytorna-foglalkozásokhoz csatlakozhatnak a „gerinciskolában”.