Folytatodik_a_Varoshaz_ter_epitese

Folytatódik a Városháza tér építése

Július 1-jétől lezárják a Kiss János altábornagy utca Böszörményi út és Törpe utca közötti szakaszát, ahol a Városháza tér projekt részeként gyalogossétányt alakítanak ki. A polgármesteri hivatal főbejárata előtt és az épület melletti „piactéren” két hete zajlanak az építési munkálatok.

Néhány hónap múlva új, modern, egységes arculatú, sokféle funkció befogadására alkalmas közösségi térrel gazdagodhat a kerület központja. Június közepén kezdődött meg a polgármesteri hivatal környezetének átalakítása, az elmúlt két hét során az önkormányzat épületének Böszörményi út felé néző főhomlokzata előtt, valamint az oldalában található, piacként is használt, kis, kör alakú téren indultak el a kivitelezési munkák.
Ezeken a területeken jelenleg is zajlik a burkolatok bontása; a régi térköveket a felszedést követően átválogatják, hogy az ép darabokat más helyszíneken – például a parkolóhelyek építése során – majd újra fel lehessen használni. A felbontott „piactéren” egy három méter mély akna is készül, ugyanis a felszín alatt helyezik el a leendő szökőkút működtetéséhez szükséges gépészeti berendezéseket.
A polgármesteri hivatal előtti parkolót az átalakítás miatt lezárták, az építkezés idején azonban mindvégig gondoskodnak arról, hogy egy hely maradjon a mozgássérültek parkolására. Bár az eddigi parkolóhelyek – melyek jelentős részét a hivatali dolgozók használták – a járda bővítése miatt megszűnnek, egy helyet az átépítést követően is biztosítanak majd a mozgássérültek számára. Ezenkívül egy olyan parkolóhely kialakítását is tervezik, ahol elektromos autókat lehet tölteni.
Július 1-jétől lezárják a Kiss János altábornagy utca Böszörményi út és Törpe utca közötti rövid szakaszát, ahol véglegesen megszűnik a gépjárműforgalom. A Kiss János altábornagy utca lezárt részén, az úttest helyén gyalogossétányt alakítanak ki fákkal, padokkal, a térkővel burkolt részekre pedig csak a megkülönböztető jelzést használó gépkocsik, azaz a mentők, a tűzoltók, a rendőrség járművei hajthatnak be az átadást követően.
Az építkezés befejezésének határideje 2015. október 30-a, az önkormányzat azonban azt tervezi, hogy az előbb elkészülő részeket hamarabb átadja a hegyvidékieknek. Az ütemterv alapján elsőként majd a polgármesteri hivatal főbejárata előtti területet és a „piacteret” vehetik birtokba az itt élők, azután készül el a lezárt utcaszakasz átépítése, végül pedig a Margaréta játszótér melletti új parkolóhelyeket adják át. Annak érdekében, hogy a környéken lakókat minél kevésbé zavarják, az önkormányzat kérésére a kivitelező csak hétköznap 8–17 óráig végez építési munkákat.

sz.