Falovakkal_versenyeztek_a_Pindur_Pandurok

Falovakkal versenyeztek a Pindur Pandúrok

Tíz kerületi óvodából mintegy nyolcvan nagycsoportos vett részt a Pindur Pandúr-vetélkedő helyi fordulójában, aminek a KIMBI Óvoda adott otthont. A kerületi rendőrkapitányság közreműködésével lebonyolított közlekedésbiztonsági versenyen a gyerekek az életkoruknak megfelelő képes tesztlap kitöltésével bizonyíthatták be, hogy jól ismerik a gyalogosok biztonságát szolgáló alapvető szabályokat.
Ezt követően tornatermi játékokban mérték össze ügyességüket az óvodások. Volt „rendőrautós” sorverseny, amikor is gördeszkán fekve, bóják közt szlalomozva, képzeletben egy rendőri akció részesei lehettek, de előkerültek a falovak is a „lovas rendőrös”, ugyancsak akadályverseny-szerű feladatnál.
A szervezők a program végén minden résztvevőt megajándékoztak, hogy értékeljék a felkészülésüket, valamint azt, hogy kivétel nélkül odaadóan teljesítették a feladatokat. A győztes ezúttal a Süni Óvodák csapata lett, amely lehetőséget kapott arra, hogy május végén a XII. kerületet képviselje a Pindur Pandúrok országos döntőjében.

d.