Folytatodik_a_Nemetvolgyi_uti_korforgalom_epitese

Folytatódik a Németvölgyi úti körforgalom építése

A Stromfeld Aurél út–Németvölgyi út–Pagony utcai körforgalom építése miatt korábban lezárt útszakaszok közül – a várhatóan június 28-ig érvényben maradó forgalmi rend szerint – újra használhatják az autósok a lefelé egyirányú Pagony utcát, valamint mindkét irányban a Németvölgyi út nyugati ágát. Ugyanakkor a Németvölgyi út csak a Stromfeld Aurél út felé lesz járható a Kiss János altábornagy utca és a Stromfeld Aurél út közötti szakaszon.
A forgalom a Mártonhegyi út és a Stromfeld Aurél út között mindkét irányban akadálytalanul haladhat, a temető felől azonban a csomópontból csak a Stromfeld Aurél útra lehet rákanyarodni, míg ebből az irányból a Németvölgyi úton továbbra sem lehet elérni a Királyhágó teret. A temetőtől érkezők az Alkotás utcára a Németvölgyi út–Szendi árok–Stromfeld Aurél út–Apor Vilmos tér–Böszörményi út érintésével juthatnak el, a temetőhöz pedig a Böszörményi út–Apor Vilmos tér–Stromfeld Aurél út–Szendi utca–Németvölgyi út a legegyszerűbb útvonal.
A Stromfeld Aurél úton irányonként egy-egy forgalmi sávon akadálytalanul lehet áthaladni az épülő csomóponton, a Szent Orbán tér felől érkezők számára a jobbra kanyarodás is biztosított a Németvölgyi útra. Továbbra is tilos mindkét irányból ráfordulni a Németvölgyi útra a Királyhágó tér felé.
Nincs változás a buszjáratok útvonalában, és a gyalogosok közlekedését sem korlátozzák: legalább az utcák egyik oldali járdája mindvégig használatban marad. Az ingatlanok előtti burkolatcsere idejétől eltekintve a kapubehajtókat is szabadon hagyja a kivitelező.
A Stromfeld Aurél út–Németvölgyi út–Pagony utcai körforgalom kivitelezése a tervek szerint július 31-ig befejeződik. A június 29-től várható forgalomkorlátozásokról lapunk is beszámol.

m.