Gyorsan_elfogyott_az_ajandek_muskatli

Gyorsan elfogyott az ajándék muskátli

Az idén is egy balkonládányi futómuskátlival kedveskedett a hegyvidéki polgároknak az önkormányzat. A tavaszi virágosztáson huszonnégyezer palánta talált gazdára, mindenkinek tíz tő jutott.

Az ingyenes muskátliosztással a Hegyvidéki Önkormányzat azt szeretné elérni, hogy minél több virág kerüljön a házak ablakaiba, az erkélyekre és a belső udvarokba, hiszen a növények még szebbé, otthonosabbá teszik a közterületeket. Ebben az évben öt helyszínen, a polgármesteri hivatal melletti kis téren, a Zugligeti Bölcsődénél, a városmajori templom előtt, a Pagony utcában, valamint a Rácz Aladár úti orvosi rendelő szomszédságában kialakított átadópontokon várták a kerületi lakosokat.
„Összesen huszonnégyezer virágot vásároltunk. Úgy számoltunk, hogy a tizenkét választási körzet mindegyikére kétezer virág jut” – mondta el Kovács Lajos, a környezetvédelemért felelős alpolgármester. A helyszínek kijelölésekor az önkormányzat külön figyelmet fordított arra, hogy mindenki a lakóhelye közelében juthasson hozzá az ajándékba kapott fejenként tíz tő muskátlihoz.
„Azt szeretnénk, hogy minél virágosabb legyen a kerület! – jelentette ki Pokorni Zoltán. – A föld és a balkonláda biztosítása a polgárok feladata, a kerület egy tálca virágot tud adni, hogy ezzel is kedvet csináljon a virágosításhoz.”
A polgármester Fonti Krisztina, Kovács Lajos és Váczi János alpolgármesterekkel, valamint az egyéni körzetek önkormányzati képviselőivel közösen vett részt a növények kiosztásában. Mint mondta, úgy látja, hogy a program elérte a célját, a muskátlik döntő többsége ugyanis a tapasztalatok szerint hónapokig díszíti a kerületi lakóházak utcai és udvari homlokzatát, az ablakokat, erkélyeket, vagy éppen a gangok korlátjait.
Az önkormányzat igyekszik jó példát mutatni, így hamarosan a bölcsődék, óvodák, iskolák, kulturális intézmények, valamint a polgármesteri hivatal ablakaiban is megjelennek a nyári virágok. Ezenkívül a Böszörményi út, az Apor Vilmos tér és a Jagelló út virágtartóiba helyez el muskátlikat az önkormányzati tulajdonú HÁGÓ Kft.

-ály