Jatekos_Zugligeti_Est

Játékos Zugligeti Est

„Játszani jó. Gyerekeknek, felnőttnek, szülőnek, tanárnak egyaránt” – foglalta össze Bernyák Adrienn, a Zugligeti Általános Iskola igazgatója, miért rendezik meg évről évre a diákoknak bemutatkozási lehetőséget adó, ezzel együtt sok felkészülést igénylő műsort, a Zugligeti Estet. Az igazgató szerint a program az összetartozás erősítéséről, a szolidaritásról, a közösség formálásáról, valamint mindezek jellemet alakító hatásairól is szól, de a játék jelentőségéről sem szabad megfeledkezni, aminek révén a gyerekek szinte észrevétlenül fejlődnek.
A MOM Kulturális Központban rendezett idei Zugligeti Est műsorszámait nézve valóban azt érezhettük, hogy a fiatalok játszanak a színpadon, nem pedig kötelező feladatként élik meg szereplésüket. Vidám műsort adott az iskola kórusa, kedves darabokkal örvendeztették meg a közönséget a zongoristanövendékek, az ötödikesek Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című örökzöldjével, a hetedikesek pedig a Pimpáré és Vakvarjúcska című mesével szórakoztatták a nagyérdeműt.
Számos táncprodukcióval is készültek az osztályok: a másodikosok a Rio című rajzfilm egyik betétdalára táncoltak, a harmadikosok dunántúli, a negyedikesek moldvai táncokat adtak elő, néhány ötödikes diák Michael Jackson-koreográfiákat mutatott be, míg a hatodikosok Törpetánccal rukkoltak elő. Az idén is elkápráztatták a publikumot az iskola akrobatikásai és a bajnokságokat nyert rockys lányok: a Jégvarázs children nagyformáció, a Zugligeti minik és a Rock and Magic SE táncosai.
Maori harci stílusban előadott búcsúszámmal léptek fel a ballagók, végezetül pedig, meglepetésként, a tanári kar tagjai álltak színpadra, hogy egy derűs csűrdöngölőssel zárják a Zugligeti Estet.

sz.