Varosmajori_uszoda

Megújul az uszoda

Jelentős szépészeti és energiahatékonysági fejlesztésekbe kezd az önkormányzat a Városmajor utcai sportközpontban. Emiatt az uszodát és az emeleti, többfunkciós tornacsarnokot is magában foglaló létesítmény június 22. és várhatóan augusztus 23. között zárva tart.

Tavaly már megtörtént a mikroorganizmusok jelentős részét elpusztító, speciális UV-tisztító lámpáinak cseréje az uszodában. A mostani munkálatok során felújítják az uszodagépészetet, valamint a légtechnika főbb elemeit, az energiahatékonyság növelése érdekében hő- és hangszigetelő nyílászárókat építenek be, továbbá modernizálják a meleg vizet szolgáltató, tizenkét éves kazánokat. Újrafestik a teljes belső teret, míg az uszodarész a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. logójának színeivel harmonizáló falburkolati dekorációt kap.
Kényelmes ülőhelyek kerülnek a tornaterembe és az uszodatérbe, míg a jelenlegi, több száz wattos égők helyett LED-es lámpatestekkel oldják meg a tornaterem belső világítását. Egy másik fejlesztéssel elsősorban azoknak szeretnének kedvezni, akik nehezebben viselik a hagyományos finn szaunák viszonylag magas hőfokát: az új infraszaunát az idősebbek és a keringési betegségekkel küzdők is bátran használhatják.
A sportközpontot üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport kft. vezetője elmondta, hogy a modernizálásnak és felújításnak köszönhetően jelentősen csökken az épület energiafelhasználása. „Arra számítunk, hogy számottevően kevesebb lesz a gázszámlánk, valamint az áramfogyasztás is érezhetően mérséklődik majd – beszélt a várakozásokról Mándoki-Móczán Mónika, aki abban is bízik, hogy a megújuló létesítmény elnyeri majd a látogatók tetszését. – A tisztasági festés elsősorban a színek felfrissítését szolgálja, míg az uszodatér falainak újraburkolásával és a különböző dekorációs elemek elhelyezésével reményeink szerint sikerül még vonzóbbá tenni a helyet.”

M.