Pokhaloba_leptek_alaguton_bujtak

Pókhálóba léptek,alagúton bújtak

Kilencedik alkalommal hirdette meg a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hunniareg Pedagógiai Intézet a nagycsoportos óvodások sporttalálkozóját. A Dr. Koltai Jenő Sportközpontban megrendezett vidám vetélkedőn az önkormányzati óvodák és tagóvodák mellett a Zölderdő Óvodába járó gyermekek – összesen 350-en – teljesítették a játékos feladatokat.
„A sporttalálkozó kiválóan illeszkedik az óvodák pedagógiai programjába, hiszen valamennyi intézmény kiemelt figyelmet fordít a gyerekek mozgásos fejlesztésére, valamint az egészséges életmód népszerűsítésére” – hívta fel a figyelmet Gilicze Zoltán. A polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője kiemelte, hogy a rendezvény lényege az örömszerzés, a sikerélmény biztosítása.
Ebből pedig valóban nem volt hiány, a gátfutás, az alagúton bújás, a labdagurítás, a kapura rúgás, a kocsihúzás, a karikába szökdelés, a pókhálóba lépés, az egyensúlyozás, a kakasviadal vagy az „okoska botocska” minden egyes pillanatát élvezték az óvodások. „A sorverseny lényege az együttműködés; hiába gyors, ügyes az egyik gyerek, ha nem segíti a csapattársát, biztosan lemaradnak a többiek mögött – mondta a programot évek óta szervező Kovács Zsuzsa, a Hunniareg óvodai szaktanácsadója, arra utalva, hogy a sporttalálkozó a versenyszellem erősítése mellett egymás támogatására is megtanítja a kicsiket. – Ezért sem hirdetünk eredményt, mert azt szeretnénk, hogy mindenki győztesnek érezze magát.”
Ennek megfelelően, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. jóvoltából, az összes résztvevő érmet kapott, a Hunniareg pedig különböző játszóeszközökkel ajándékozta meg az óvodai csoportokat.

M.