A_Siralysetanyra_koltozi_a_keddi_termeloi_piac

A Sirály sétányra költözik a keddi termelői piac

Hamarosan elkezdődik a Kiss János altábornagy utca Böszörményi úti torkolatának, valamint közvetlen környezetének átépítése. A munkálatok a polgármesteri hivatal melletti kis teret is érintik, ezért az ott működő termelői piac június 2-tól október végéig keddenként a Sirály sétányon várja a vásárlókat. A részletekről a hegyvidéki termelői piacokat január óta szervező, önkormányzati tulajdonú HÁGÓ Kft. vezetőjét, Fekete Gyulát kérdeztük.

Mi az oka annak, hogy a HÁGÓ Kft. az idén átvette a termelői piacok szervezését?

– A hegyvidékiek érdekeit szem előtt tartva az önkormányzat több beleszólást szeretett volna a piacok működésébe, hiszen korábban csupán a helyszíneket biztosította a kerület. Ezért vette át januárban a HÁGÓ Kft. a szervezést, aminek köszönhetően a vásárlók kéréseinek megfelelően tudjuk alakítani a kínálatot, továbbá azt is, hogyan működjön az árusítás. A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy a vevők elégedettek a körülményekkel. Ennek ellenére igyekszünk még jobb feltételeket biztosítani és tovább javítani a szolgáltatás színvonalát.

Hol működnek jelenleg termelői piacok a Hegyvidéken?

– Egyelőre négy helyszínen. Kedden a polgármesteri hivatal épülete melletti kis téren, az egykori okmányirodával szemben, szerdán a Pagony utca és a Fodor utca találkozásánál, csütörtökön a Szent János Kórház előtt, pénteken a Diana parkban lehet vásárolni a friss termelői árukból. Továbbra is működik piac a városmajori templomnál is: a Csaba utcai oldalon kialakított helyen hétfőn, szerdán és pénteken a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület tagjai kínálják terményeiket.

Hamarosan elköltözik a keddi piac, mi ennek az oka?

– Valóban így van, elkezdődik ugyanis a Városháza tér-program megvalósítása, aminek részeként átalakul a polgármesteri hivatal melletti, jelenleg keddenként a piacnak otthont adó kis tér is. Ezért június 2-tól várhatóan október végéig a termelői piac a Sirály sétányra költözik, a polgármesteri hivatalnál május 26-án lesz utoljára árusítás.A_Siraly_setanyra_koltozi_a_keddi_termeloi_piac2

A Sirály sétányon is a már megszokott termelők kapnak helyet?

– Természetesen minden marad a régiben. Annyi változást tervezünk, hogy megpróbálunk további termelőket hívni, hiszen a Sirály sétányon lényegesen nagyobb hely áll rendelkezésre. Amikor elkészül az átépítés, a piac visszaköltözik a polgármesteri hivatal mellé, méghozzá kibővített területre. A tervek szerint ráadásul gyalogosan könnyebbé válik a megközelítése, a Kiss János altábornagy utca felől ugyanis széles rámpa épül. Szintén a piac működését segíti, hogy az elektromos elosztókat a földbe süllyesztik, így a standok egyszerűbben, légvezetékek nélkül jutnak áramhoz.

Más fejlesztések is várhatók?

– Azt tapasztaljuk, hogy a többi napon is, különösen hétvégén lenne igény a termelői piacra. Ezért keressük a lehetőségét a szombati árusításnak. Olyan helyszínt szeretnénk találni, ami könnyen megközelíthető, és a kerület jelenleg ellátatlan területét fedi le.

Milyen újdonságokkal várják a vásárlókat a következő hetekben?

– Érkeznek az idénygyümölcsök, már lehet kapni egynyári virágokat és fűszernövényeket. Visszatért a kecskesajtárusunk, aki a megszokott minőségű, egészséges termékeivel várja a vevőket.

mm.

A termelői piacokkal kapcsolatos észrevételekkel, javaslatokkal Nemes Réka piacfelügyelőhöz fordulhatnak a vásárlók a 06/70-420-4189-es telefonszámon.