Konyvek_ajandekba_keruleti_ovodasoknak

Könyvek ajándékba kerületi óvodásoknak

Három évvel ezelőtt hirdette meg első alkalommal Magyarországon a Nemzetközi Könyv Ajándék Napot a Magyar Gyermekirodalmi Intézet. A kezdeményezés lényege, hogy minél több gyerek jusson új vagy jó állapotú könyvekhez.
A felhíváshoz tavaly csatlakozott a Hegyvidéki Önkormányzat, amely ezúttal Benedek Elek Többet ésszel, mint erővel című mesekönyvével ajándékozta meg a kerületi fenntartású óvodákat. A harminckilenc kötet – mindegyik intézmény hármat kapott – ünnepélyes átadását az Orbánhegyi Óvodában rendezték.
Az óvodások vidám zenés-táncos műsorát követő köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, hogy a Hegyvidéken immár hagyománynak számító program célja a könyv népszerűsítése. „Azt szeretnénk, ha a gyerekek megtapasztalnák az ajándékozás örömét, és még közelebb kerülnének a mesék varázslatos világához – fogalmazott. – Fontos, hogy már óvodáskorban életük természetes része legyen a könyv, valamint az a tapasztalat, hogy könyvet adni és kapni egyaránt jó dolog. Az olvasás, a mese hallgatása fejleszti igazán a fantáziát, hiszen a filmmel ellentétben a történetet nekünk magunknak kell elképzelni, nem kapjuk készen a képeket.” Az alpolgármester hozzátette, reméli, hogy a hegyvidéki óvodások, ha felnőnek, szívesen ajándékoznak majd könyvet másoknak.

(m.)