Tavaszi_szel

Tavaszi Szél

Bár az időjárás még meglehetősen szeszélyes, a polgármesteri hivatal folyosógalériája már tavaszi díszbe öltözött. Szél Ágnes „Tavaszi Szél” című tárlatán a megújuló természet ellesett pillanatait megörökítő, színpompás fotók derítik jobb kedvre a látogatókat.
„Mindig nagy öröm, ha kerületi művészek mutatják be alkotásaikat az önkormányzat valamelyik kiállítótermében” – utalt Szél Ágnes hegyvidéki kötődéseire a megnyitón Fonti Krisztina. Az alpolgármester elmondta, hogy a művésznek 2011-ben már volt egy egyéni kiállítása a Barabás Villában. Az ötletes címválasztás véleménye szerint nagyszerűen kifejezi a képek hangulatát, megmozgatja a látogatók fantáziáját. A nézőnek pedig nem kell csalatkoznia, hiszen Szél Ágnes valóban a hosszúra nyúlt telet felváltó tavaszt varázsolja a hivatalba.
„Szél Ágnes fotóit nézegetve együtt ébredezhetünk a természettel, szinte érezzük a tavasz szelét, a levelekre hulló, langyos esőcseppeket, a megújulást. Üde színvilág és megannyi szépség árad a képekről, amelyek megmelengetik a szívünket” – fogalmazott Fonti Krisztina, hozzáfűzve, hogy a bemutatott alkotások a hivatal dolgozóinak és az ügyfeleknek egyaránt örömet szereznek. Pontosan úgy, ahogyan azt Szél Ágnes ars poeticájában leírta: „...úton járni, láttatni a láthatatlant, a szépet, a szelídet, az ártatlant magam, mások örömére, javára lenni-tenni”.
Tóth József „Füles” fotóművész arra hívta fel a figyelmet, hogy Szél Ágnes építészként alkotott maradandót a fotózás világában. Eredeti szakmájának köszönhetően pontosan tudja, hogyan kell épületeket fényképezni, van türelme kivárni a tökéletes pillanatot. „Füles” szerint egyebek közt ezért lett Szél Ágnesből kiváló fotográfus, aki tehetségét a tájkép- és a természetfotózás területén is kamatoztatja.

(-os)