Erzsebet_program_udulhetnek_a_nyugdijasok

Erzsébet-program: üdülhetnek a nyugdíjasok

„A kormány által négy évvel ezelőtt meghirdetett Erzsébet-program olyan üdülési lehetőségeket teremtett a rászoruló családok, nyugdíjasok részére, amiket az érintettek a piaci körülmények között nem tudnának megengedni maguknak” – mondta el Pokorni Zoltán abból az alkalomból, hogy az idén is sok hegyvidéki nyugdíjas kapott üdülési lehetőséget, valamint kedvezményes fürdőbelépőket a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatán. A polgármester a Kiss János altábornagy utcai gondozási központban találkozott a sikeresen pályázó idősekkel.
Az Erzsébet-program nyugdíjasoknak szóló pályázataira minden eddiginél többen jelentkeztek, ezért – a támogatási keret korlátai miatt – nem kaphatott mindenki támogatást; a kerületi érdeklődők mintegy 75%-át így is nyertesként hirdették ki. Általában azoknak a kérelmét utasították el, akik korábban már sikeresen szerepeltek az alapítvány pályázatain.
Pokorni Zoltán szociális ügyekért felelős munkatársa, Jáky Ildikó hozzátette, hogy az Erzsébet-programtól függetlenül a hegyvidéki nyugdíjasok az idén is jelentkezhetnek majd az önkormányzat által szervezett szántódi üdülésre. Ezt változatlan feltételek mellett, szociális alapon – a jövedelmi viszonyoktól függően ingyenesen vagy fél áron – vehetik igénybe az érdeklődők.

k.