Sizo_ovodasok

Síző óvodások

Tavaly nagy sikert aratott, ezért az önkormányzat úgy döntött, ismét meghirdeti az óvodások sítanfolyamát. Az iskolaköteles korba lépő kerületi gyerekek januártól márciusig heti egy órán vehettek részt a MOM Sportban működő Nanook Síiskolában.
Az idén a Normafa, a Táltos, a Süni, a Városmajori, az Őzike és az Orbánhegyi óvodák kapcsolódtak be a programba, több mint százötven apróság ismerkedett meg a sízés alapjaival a biztonságos műanyag pályán. A tanfolyam végére mindenki megtanult lecsúszni a lejtőn, és elsajátította a felvonó helyes használatát.

„A sízés fejleszti az egyensúlyérzéket, a mozgáskoordinációt és az állóképességet. Az oktatók nagyszerűen motiválták a gyerekeket, akik alig várták, hogy mehessenek az edzésekre” – foglalta össze a tíz hét tapasztalatait Imrikné Krébecz Anita, az Orbánhegyi Óvoda vezetője.

A síiskola oktatója, Pásztor Zsófia elmondta, szeretnék minél több hegyvidéki gyerekkel megismertetni és megszerettetni a sportágat. „Itt azok is megtanulhatják az alapokat, akiknek erre egyébként nem lenne lehetősége” – hangsúlyozta az edző.

Az oktatók kifejezetten ízületkímélő módszert alkalmaztak, a párhuzamos sízésre és a kanyarodásra tanították meg a kicsiket. Ennek köszönhető, hogy a síiskola növendékei szebben és könnyebben csúsznak a lejtőn.

em.