Sport_es_kozossegepites_Normafa-modra

Sport és közösségépítés Normafa-módra

Annyira sikeresnek bizonyult a Normafa Óvodában első alkalommal tavaly meghirdetett családi és sportnap, hogy az intézmény vezetése úgy döntött: ezúttal olyan helyen rendezi meg a programot, ahol kényelmesen elfér a vendégsereg. Így esett a választás a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpontra.
„Igazi családi sporteseményt akartunk létrehozni, egy olyan rendezvényt, amin a gyerekek és a szüleik is jól érezhetik magukat, méghozzá úgy, hogy tevékeny részesei lehetnek az eseményeknek – foglalta össze a sportnap célját Doba Csilla óvodavezető. – Úgy érzem, ezt maradéktalanul sikerült megvalósítani, a program az egészséges életmód népszerűsítése mellett a közösségépítést is kiválóan szolgálta. Ez utóbbi azért fontos, mert az Őzike tagóvodához és a Normafa Óvodához tartozó családok csak ritkán találkoznak egymással kötetlen körülmények között.”
A tornacsarnokban Merkely István vezetésével előbb alaposan bemelegítettek az óvodások és szüleik, aztán következett a játék. A csapatok igazán változatos feladatokat kaptak: volt bójás futás, biciklizés és gördeszkázás is, a csipeszlopás során pedig valamennyi induló egyszerre próbált meg minél jobb eredményt elérni.
A gyerekek minden játékban, így a sorversenyekben és a váltókban is a szüleikkel párban vettek részt, az egyetlen kivétel a napot lezáró kötélhúzás volt. Ezen ugyanis a szülők egymás ellen, sőt az anyukák az óvónők ellenében is kipróbálhatták magukat. Sorrendet természetesen egyetlen számban sem hirdettek, győzteseket annál inkább, hiszen valamennyi jelenlévőnek járt a jól megérdemelt lufiajándék.

sm.