Uj_iranyjelzok_a_Normafanal

Új irányjelzők a Normafánál

Helyükre kerültek az új padok, szemetesek, valamint az irányjelző és tájékoztató táblák a Normafánál. Az egyedi tervezésű útbaigazító táblák néhány elemét Pokorni Zoltán polgármester közreműködésével szerelték fel a megújult sétaútvonal mentén.
Az idei rekonstrukciós munkák egyik leglátványosabb eredménye a hegygerincen vezető fő sétaútvonal megújítása” – mondta el a helyszínen a polgármester. Kitért rá, hogy az új, stabilizált murvaburkolatot – amelynek alapanyaga az a mészkő, ami a hegyen is megtalálható – az eddigi tapasztalatok alapján kedvelik a kirándulók, sőt a futók is. Kerékpárral azonban nem lehet itt közlekedni, épp a kirándulók nagy száma miatt: a tizenkét év feletti biciklizők, ahogy arra a táblák is utalnak, a Jánoshegyi utat használhatják.
Pokorni Zoltán szólt arról is, hogy elkészült az Anna-réti játszótér, ahol számos új, a környezetbe illő, fából készült játék várja a gyerekeket. A régi játszóeszközök egy részét a Tündér-sziklához közel eső kőfejtőhöz viszik át, ahol egy pihenőhely található, néhány leszerelt játék pedig a Hegyvidéki Mesevár Óvoda udvarát gazdagítja. Az Anna-réti játszótér mellett mosdó és ivókút felállítását is tervezik.
Az önkormányzat beruházásában a nyár folyamán kezdődött meg a Normafa út és a Libegő felső végállomása közötti, 2,7 kilométer hosszú sétaút felújítása. A megújult sétány mentén és az Anna-réti játszótér környezetében összesen harmincnyolc padot, nyolc helyszínen pedig asztalokat helyeztek ki, két-két paddal.
Tizenhét új szemétgyűjtőt és nyolc irányjelző táblákkal felszerelt oszlopot is felállítottak a szakemberek. Öt új információs tábla is van: egy-egy a tűzrakással kapcsolatos előírásokról, illetve a játszótér használatának szabályairól tájékoztat, három pedig a környék térképét tartalmazza, emellett írásos összefoglalót ad a Normafa rehabilitációjáról.