Unnepseg_es_dijatado_a_szocialis_munka_napjan

Ünnepség és díjátadó a szociális munka napján

A szociális munka napja alkalmából az idén is ünnepségen látta vendégül a Hegyvidéki Önkormányzat azokat az intézményi dolgozókat, akik egész évben sokat tesznek a támogatásra szorulókért.
Fonti Krisztina elmondta, hogy alpolgármesterként szeptember óta foglalkozik a szociális és gyermekjóléti ügyekkel, de régóta közel áll hozzá ez a terület, és nagyra becsüli mindazok munkáját, akiknek hivatása a segítségnyújtás. Szólt arról is, hogy az önkormányzat idősekért végzett munkáját néhány héttel ezelőtt Idősbarát Önkormányzat díjjal ismerte el a kormány, ami alapvetően a szociális munkát végzők érdeme: nekik köszönhetően lehetnek elégedettek a gondozottak a kerület által nyújtott szolgáltatásokkal.
A képviselő-testület által adományozott Hegyvidék Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat Szombatiné Pál Katalin, a Zugligeti Bölcsőde kisgyermeknevelője vehette át az ünnepségen, míg a Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díjat, aminek odaítéléséről szintén a képviselő-testület határozott, Kozáriné Bayer Marianna, a Hegyvidéki Egészségügyi és Szociális Alapszolgáltatási Központ szociális gondozója kapta meg. Ő a házi segítségnyújtás területén folytatott napi munkája mellett a „Szépkorúakért a Hegyvidéken” program mentoraként az önkéntesek tevékenységét is segíti.
Pokorni Zoltán polgármester elismerő oklevelével három dolgozó kiemelkedő munkáját jutalmazták. Elismerésben részesült Balog Tamás, a Fejlesztő Napközi Otthon terápiás munkatársa, Krolopp Györgyi, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársa, az Ifjúsági Közösségi Tér vezetője, valamint Bodor Katalin, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-budai Utcai Gondozó Szolgálatának vezetője, aki jelentős részt vállalt a hajléktalanlétből kiutat kínáló hegyvidéki modellprogram kidolgozásában és működtetésében.

d.