Uj_termeloi_piac

Új termelői piac: kiváló termékek elfogadható áron

Friss és kiváló minőségű portékák, kedves termelők, kóstolók, remek hangulat – november végéig minden hétvégén ez várja azokat, akik a Németvölgyi út 15. szám alatti családi ház vásárán, azenpiacom.hu virtuális piacterének bemutatkozásán járnak.

– Kék-, kecske-, tehén-, füstölt és trappista sajt. Melyiket ízlelné meg? Választék van bőven! – ajánlja gusztusos termékeit Pózer István termelő, aki végül a tehénsajtból vág egy darabot.

Minek köszönhető ez a karakteres íz? – érdeklődöm.

– Sajtot egy hét alatt is lehet készíteni, de minél tovább érleljük, annál finomabb lesz. Négy hónapos az, amit éppen kóstol.

Ahogy látom, sok a vásárló – mutatok a már eladott sajttömbök helyére.

– A vevők kedvesek, kíváncsiak. Úgy néz ki, sikeres napot zárunk mosolyog elégedetten a székesfehérvári sajtkészítő, akitől gasztroboltok és éttermek is gyakran vásárolnak.

A piactéren szinte mindent beszerezhetünk, ami egy otthoni bevásárláshoz kell: zamatos gyümölcsöket, friss zöldségeket, savanyúságot, kézműves tejtermékeket.

„A vevők már régóta szerettek volna találkozni a termelőkkel, ezért úgy döntöttünk, hogy november végéig minden hétvégén, kivéve az ünnepnapot, itt leszünk – mondja Debreczeny Balázs, aki azt is hozzáteszi, hogy az online vásárcsarnok nemcsak a Hegyvidéket, de az I., II. és XI. kerületben élőket is ellátja friss, prémium minőségű áruval. – Velünk a vásárlók és a hazai termelők is jól járnak: elfogadható áron kiváló termékeket forgalmazunk.”

bm.