Komposztalok_a_kornyezetvedelemert

Komposztálókeretek ingyen

A Hegyvidéki Önkormányzat az idei évben is szeretné támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják. Az Önkormányzat idén 200 db komposztálókeret átvételére biztosít lehetőséget. A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, ezek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.
A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.
Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják. Önkormányzatunk az idén

200 db komposztálókeret

átvételére biztosít lehetőséget. 

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.
Amennyiben a fent említett lehetőség felkeltette érdeklődését, a peter.mihaly@hegyvidek.hu e-mail címen, valamint munkaidőben a 224-5961-es telefonszámon várjuk jelentkezését 2015. október 16-a 12 óráig.
A komposztálóeszközök átvételére 2015. október 17-én, szombaton 9 és 12 óra között van lehetőség a XII., Bürök utca 77–87. sz. alatti telephelyen.
Az akcióval kapcsolatosan további információkkal a városrendezési és főépítészi iroda munkatársa szolgál a 224-5961-es telefonszámon.