Mihaly-napi_vasar_a_nagycsaladosokkal

Mihály-napi vásár a nagycsaládosokkal

Gyöngyökből fűzött ékszereket, selyemből készült kendőket, agyagból és kavicsokból komponált képeket, fotókkal díszített képeslapokat, üdvözlőkártyákat, valamint házi finomságokat is kínáltak a hegyvidéki nagycsaládosok a Kulturális Szalonban rendezett idei Szent Mihály-napi vásárukon. A programot az eredeti tervek szerint részben a szalon épülete előtt tartották volna meg, az esős idő miatt azonban bent rakták ki portékáikat az árusok. Ez sem szegte azonban jó kedvét a résztvevőknek, a szülők és a gyerekek néptánccal és családias hangulatú kézműves-foglalkozással töltötték együtt a szombat délelőttjüket.
Manapság különösen fontos szerepe van a családnak, amely menedéket ad, bármi is történjék a világban – fogalmazott köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester. Szólt arról is, hogy az összetartó családok mellett jó közösségekre is szükség van az életünkben, és ezeknek kell egy „otthon”. Az alpolgármester szerint ezt a szerepet tölti be évek óta kiválóan a hegyvidéki Kulturális Szalon.
A második alkalommal megrendezett Szent Mihály-napi vásárra a rossz idő ellenére az idén kétszer annyian hozták el saját készítésű áruikat – mondta el Koren-Dienes Zsófia, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete hegyvidéki csoportjának tagja. A Kulturális Szalonban legközelebb december 5-én tartanak ismét vásárt, Mikulás-ünnepséggel egybekötve.

d.