A_muveszet_kortalan

A művészet kortalan

Hegyvidéki idős emberek művészi alkotásaiból nyílt kiállítás a Kulturális Szalonban, az idősek világnapja programjaihoz kapcsolódva. Menyhárt Éva, a szalon vezetője a megnyitón elmondta, év közben is igyekeznek minél jobban kiszolgálni a nyugdíjas kerületi polgárokat, akik kedvelik is a különböző szalonbeli rendezvényeket.
A Hegyvidéki Önkormányzat a napokban megkapta az Idősbarát Önkormányzat díjat. Müller Csaba, a polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetője szerint ez visszaigazolása és megerősítése annak a munkának, amivel az önkormányzat igyekszik még kellemesebbé tenni a nyugdíjasok mindennapjait. „A mostani tárlat legfontosabb üzenete, hogy életünk bármely szakaszában megélhetjük az alkotás örömét” – fogalmazott Müller Csaba, hozzátéve, hogy a kiállított képek közelebb hozzák egymáshoz a fiatalabb és az idősebb generációkat.
Mindezt Menyhárt Éva azzal egészítette ki, hogy a már hagyományosnak nevezhető kiállításra évről évre egyre többen hozzák el munkáikat. Ezúttal huszonnyolcan mutatkoznak be a nagyközönség előtt, köztük a Normafa Gondozási Központba járó idősek, akik először csatlakoztak a felhíváshoz. Természetesen nekik is járt az emléklap, emellett a Kulturális Szalon jóvoltából valamennyi kiállító apró ajándékokkal térhetett haza.

-os