Összeépül a villamosmegálló a közösségi térrel

A Böszörményi út és a Kiss János altábornagy utca találkozásánál a Farkasrét felé tartó 59-es villamosok megállója összeépül azzal az új közösségi területtel, amit a Tér-Köz pályázat keretében alakítanak ki a polgármesteri hivatal környezetében. Felszámolják a jelenlegi, szűk peron melletti útpályát – az Apor Vilmos tér irányába tartó autósok a villamossínen haladhatnak majd –, így jelentős mértékben növekedik a gyalogosok által használható tér, valamint biztonságosabbá válik a le- és felszállás a villamossal utazók számára.
A megálló átépítése miatt október 16-án üzemkezdettől október 18-án üzemzárásig villamospótló autóbuszok közlekednek az 59-es vonalán. Ezt követően – a munkálatok körülbelül kéthetes időtartamára – ideiglenes megállót jelölnek ki a villamosoknak a kereszteződés túloldalán.
A Városháza tér projekt részeként már elkezdődött az új parkolóhelyek építése a Kiss János altábornagy utcában, a Törpe utca és a Margaréta utca között. A korábbi piactéren, ahol szökőkút is épül, a határoló falak zsaluzásának, betonozásának látott neki a kivitelező.
Az önkormányzat előtt a térkő burkolat kialakítása zajlik. A polgármesteri hivatal épülete és a Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központja közötti belső területen három parkolóhelyet alakítanak ki a hivatali gépkocsik számára annak érdekében, hogy ezek a járművek a jövőben ne a lakók által is használható közterületi parkolóhelyeket foglalják el.

sz.