Skyrun

Skyrun a Szépjuhásznétól az Erzsébet-kilátóig

Elsöprő sikert aratott az első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal meghirdetett Skyrun Hegyvidék hegyi futó- és kerékpáros verseny. A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. hívására közel ötszázan vállalkoztak arra, hogy különböző útvonalakon, aszfalton vagy éppen az erdei ösvényeken minél gyorsabban eljussanak a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kijelölt célig. A Skytrail versenyen a terepfutók a Szépjuhásznétól 1,8 kilométert, a többiek a Skybike futamon startoló biciklisekkel, valamint a kerekesszékesekkel és a babakocsival indulókkal együtt hosszabb távot teljesítettek.
„Olyan hagyományteremtő tömegsportprogramot szerettünk volna a Hegyvidékre hozni, amin kortól, nemtől, sőt edzettségi állapottól függetlenül mindenki jól érezheti magát. Ez sikerült, hiszen rendkívül jó hangulatban telt a verseny, annak pedig különösen örülünk, hogy a Libegő alsó állomásától elindított családi futamon közel négyszázan vettek részt” – értékelte a versenyt Mándoki-Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. igazgatója.
A viadal beleszámít a diákolimpia küzdelmeibe, ami külön motivációt jelentett a kerületi tanulók számára. A gyerekek ráadásul nem csupán értékes pontokat szerezhettek iskolájuknak, hanem – a családi futam valamennyi résztevőjéhez hasonlóan – a célban ajándékcsomagokat is kaptak, míg a „nagyok” versenyeinek első három helyezettje felállhatott a dobogóra.
Ezt kétszer is megtette Pelsőczy Attila, aki a Skyrun és a Skytrail versenyt is megnyerte. A TFSE hegyi futója számára nem ismeretlen a helyszín, hiszen a környéken lakik, és rendszeresen fut a Normafánál. „A négy kilométeres táv kifejezetten jólesett, kellemes volt, a tereppálya azonban alaposan megizzasztott. Bevallom, a végére picit elfáradtam, ezért is örülök a győzelemnek” – mondta a Skytrailt mindössze egy másodperces különbséggel megnyerő futó, aki azonnal hozzátette: jövőre mindkét címét szeretné megvédeni.

(-ály)