Tanacsokkal_segitik_a_rendorok_a_gyerekeket

Tanácsokkal segítik a rendőrök a gyerekeket

Ebben a tanévben is a korosztályuknak megfelelő közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési tanácsokat kapnak a hegyvidéki gyerekek a szakemberektől. Beréti Beatrix rendőr főtörzszászlós, a kerületi rendőrkapitányság munkatársa elmondta, hogy az óvodásoknak, a „Biztonságban az utcán” elnevezésű program részeként, olyan játékos foglalkozásokat tartanak, amik során alapvető közlekedésbiztonsági ismereteket sajátíthatnak el. Ezeket aztán nemcsak a mindennapokban, hanem a Pindur Pandúr országos vetélkedőn is kamatoztathatják a nagycsoportosok.
Az iskolások számára szervezett foglalkozásokon már a bűnmegelőzésről is szó esik, azokról a technikákról, amik segítségével megelőzhető, hogy a diákok bűncselekmények áldozataivá váljanak. A felső tagozatos általános iskolásokkal folytatott beszélgetéseken kiemelt figyelmet szentelnek az internetezés veszélyeinek, míg a középiskolások körében a droghasználat súlyos kockázatainak bemutatására helyezik a hangsúlyt.
Az iskola rendőre program keretében minden tanintézménnyel kapcsolatot tart a kapitányság egy-egy munkatársa. Az „iskolarendőrökkel” szeptemberben naponta találkozhattunk a Virányos, a Németvölgyi és az Osztrák iskolánál, ezeken a helyszíneken ugyanis a nagy forgalomra és a tanévkezdetre való tekintettel az egyenruhások személyesen ügyeltek a gyerekek biztonságára. (A Kós Károly iskolánál a kerületi közterület-felügyelők, míg a Tamásinál a polgárőrök látták el ugyanezt a fontos közlekedésbiztonsági feladatot.)
Beréti Beatrix hangsúlyozta: szeretnék, ha nemcsak a rendőrök látogatnának el az óvodákba, iskolákba, hanem minél több gyerek is elmenne a kapitányságra, hogy valós képet alkothasson a rendőrség tevékenységéről. Novemberben és áprilisban nyílt napon várják a fiatalokat, de más egyeztetett időpontokban is látogatást tehetnek óvodai, iskolai csoportok.

z.