Uj_padlon_tornazhatnak_a_Jokai_iskola_diakjai

Új padlón tornázhatnak a Jókai iskola diákjai

Megújult a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola tornatermének padlózata: a régi, rendkívül rossz állapotú linóleumburkolat helyén, az aljzat felújítását követően, háromrétegű, csúszásmentes műgyanta padlót alakítottak ki. A munka teljes költségét a Decathlon Magyarország pályázatán elnyert támogatásból fedezték.
„Sokat áldozunk a hazai szabadidő- és utánpótlássport támogatására. A legnagyobb szabadidősport-rendezvények mellett az idén nyáron általános iskolák tornatermének és sportpályáinak felújításához is anyagi segítséget nyújtottunk” – mondta el lapunknak Polgári Edit projektfelelős. A sportszerkereskedő cég munkatársa hozzátette, hogy a „Sportból a legtöbbet” címmel meghirdetett pályázatukra összesen 74 intézmény jelentkezett, végül 10 hazai iskolának ítéltek oda összesen 45 millió forintot.
A pályázók közül a fővárosból egyet támogatott a Decathlon: a Jókai iskolát. A hegyvidéki oktatási intézmény a saját alapítványa közreműködésével 1,7 millió forintot kapott tornaterme fejlesztéséhez.

z.