Uj_termeloi_piac

Új termelői piac

Új termelői piac nyílik a Hegyvidéken. A szervezők, Debreczeny Balázs és Rátz Balázs lapunknak elmondták, hogy az első piacnapot október 10-én 9–13 óráig rendezik az azenpiacom.hu virtuális kistermelői piactér szervezésében. A kizárólag friss, szezonális termékeket kínáló hely november végéig minden szombat délelőtt kinyit. A termelők a Németvölgyi út 15. szám alatti családi ház előtti területen kapnak helyet, közvetlenül a Villa Bagatelle mellett.
A piacon elsősorban a Városmajorban már megszokott és kedvelt Szövetség az Élő Tiszáért árusai és természetesen a Buda környéki régióban élő és termelő gazdák árulják majd friss portékáikat. Az érdeklődőket minden szombaton családias hangulattal és kóstolókkal várják a szervezők. Természetesen termelőkre, gazdákra, árusokra is számítanak a minél szélesebb választék biztosítása érdekében.
A vásárlók az ország több szegletéből való szezonális friss zöldségeket, gyümölcsöket, füstölt termékeket, különleges sajtokat, borokat találhatnak a piacon. Kis ízelítő a kínálatból: zöldség-gyümölcs (Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület), füstölt hústermékek (Kiss Szabolcs, Nagykörű), érlelt kemény sajtok (Róna Péter, Kisasszond), érlelt lágy sajtok (Sajtkonyha, Székesfehérvár), zöldségkrémek (Paprissimo, Pécs), szörpök (Margitka, Nagykörű), lekvárok, chutney-k (Kanálka, Szeged).