Felhotlen_nyaralas_a_napkozis_taborban

Felhőtlen nyaralás a napközis táborban

Három évvel ezelőtt nyílt meg az önkormányzat napközis tábora a Mátyás király úton, ahol az idén is egész nyáron változatos programokkal várták a hegyvidéki iskolásokat. Közel ezren töltötték el felhőtlenül a vakáció egy részét a táborban.

Nyugodt természeti környezet, jó levegő, saját kültéri medence és ami a vakációzó gyerekeknek a legfontosabb: rengeteg játék, sport- és szabadidős program – ezúttal is minden adott volt a Mátyás király úti nyári napközis táborban, hogy kellemesen töltsék el az időt a fiatalok.
Minden héten más programok várták őket, kedvükre használhatták a játszóhelyeket és a sportpályákat, ahol egymást érték a különböző házibajnokságok mérkőzései. A foci, a kosárlabda és az úszás mellett kézműves-foglalkozásokon is részt vehettek, az együtt elkészített tárgyakat mindenki hazavihette.
Szerdánként meghívott művészek gondoskodtak a táborlakók szórakoztatásáról, mások mellett a Handa Banda zenekar is húzta a talpalávalót. A táncbemutatókon a Jókai Klubból érkező Szivárvány Táncszínház és a Virányosi Közösségi Házból jól ismert Harmónia Táncklub oktatói tanították meg a legfontosabb lépéseket az érdeklődőknek. Az éneklés sem maradhatott el, a közösségi terem rendszeresen megtelt a karaoke show-n fellépő ifjú „sztárjelöltekkel” és a legalább annyira lelkes hallgatósággal.
Az eddigi évekhez hasonlóan kedden és csütörtökön táboron kívüli programok színesítették a kínálatot. A Piczinke Póniudvaron mindenki kipróbálhatta a pónigolást, míg a Csillebérci Kalandpark rönkvárában izgalmas számháború zajlott.
Különösen a legkisebbek számára jelentett feledhetetlen élményt a gyermekvasút; a Miskolci Speciális Mentősök kutyabemutatója és a hivatásos állomány önvédelmi bemutatója pedig sokáig beszédtéma volt a táborozók körében. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy jelen lehettek az idei magyarországi Forma-1-es verseny időmérő edzésén: nos, a hegyvidéki táborozók erre is lehetőséget kaptak, az egész napos programon így testközelből ismerkedhettek meg a „száguldó cirkusz” kulisszatitkaival.
A házi programok sorát gazdagította az elmaradhatatlan gazdasági kalandpálya, amit a szokásoknak megfelelően ismét a Fáy András OTP Alapítvány lelkes csapata szervezett. A forró napokon jó szolgálatot tett a rendkívül népszerű kültéri medence, s emellett a Pál-völgyi-barlangban is alkalom nyílt a hűsölésre.
A vakációt négy egész napos kirándulás tette teljessé: Pilisszentivánon a Jági tanösvényen, Tabajdon a mezítlábas parkban jártak a gyerekek, Nőtincsen a Seholsziget játszótereit és a kisvasutat próbálták ki, míg Esztergomban ellátogattak a Duna Múzeumba, és a Mária Valéria hídon még Szlovákiába is átsétáltak.
Nyolc hét alatt összesen 934 gyermeket fogadtak a Mátyás király úton – mondta el a tábort vezető Mester Ilona. A többség egy-két hétre jött, de jellemző a hely népszerűségére, hogy voltak, akik a szünidő java részét itt töltötték.

M.