A_film_forog_tovabb

A film forog tovább

Kár a benzinért, Zenélő malom, Édes mostoha, Megáll az idő – egyebek mellett ezeket a klasszikusokat is megnézhetjük a Barabás Villa Örökmozgó Filmklubjának vetítésein. A régi idők mozijának hangulatát idéző program szeptembertől várja a film szerelmeseit.

Az igazán jó filmeken nem fog az idő. Macskajáték, Azurexpress, Eldorádó, Megáll az idő – ezeket akár ezerszer is képesek vagyunk megnézni.
A nemzeti kincsként számon tartott művek néhány hónapig, az Örökmozgó Filmklubnak köszönhetően, a Barabás Villában láthatók ismét. „Július végével lejárt a Budapest Film Zrt.-vel kötött bérleti szerződésünk. Szerettük volna az adott konstrukció szerint tovább üzemeltetni a mozit, de a Budapest Film Zrt.-nek más elképzelései voltak. A Barabás Villa vezetősége azonban elfogadta javaslatunkat, és helyet biztosított programjainknak” – beszélt a költözés okáról Fejes Katalin, a Magyar Nemzeti Archívum és Filmintézet (MaNDA) főigazgató-helyettese, aki azt is hozzátette, kivételes lehetőségként tekintenek arra, hogy a filmkincseket egy történelmi szempontból is különleges helyszínen mutathatják be az érdeklődőknek.
A két világháború közti közönségfilmekből és az 1945 utáni, főként irodalmi adaptációra alapuló alkotásokból álló vetítéssorozat már bizonyította sikerességét: nyugdíjasok, diákok, családok váltottak hónapról hónapra bérletet a programra.
„Nagy várakozással nézünk elébe az Örökmozgó Filmklubnak, reményeink szerint népszerű lesz. A Barabás Villa közönsége szereti és igényli is a filmvetítéseket, így a jelenlegi tematika kibővítésével színvonalas művészfilmeket vehetünk fel a kínálatba” – mondta Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ vezetője, aki úgy gondolja, az Örökmozgó Filmklub is segít majd abban, hogy még többen látogassanak el a Barabás Villába. A részletes műsort programajánlónkban olvashatják.

Boussebaa Mimi