Funky_is_mulatos_is

Funky is, mulatós is!

Meglepő – vagy inkább szokatlan – műfajmeghatározása szerint a Garami Funky Staff zenéje közel áll a Magyarországon annyira kedvelt mulatós muzsika hangulatához. Hogy ez valóban így van-e, megtudhatjuk vasárnap este, amikor is a nagyszínpadon az ő koncertjükkel zárul a Gesztenyés kert szabadtéri programja.

„A mulatós zene hihetetlenül népszerű nálunk, s ebben az az érdekes, hogy a funky és a mulatós bizonyos szempontból nagyon hasonlítanak egymásra – vallja a Garami Funky Staffot létrehozó Garami Gábor. – A ritmusképletek szinte egyformák, csupán a hangsúlyok kerülnek máshová: a mulatósban a tapsolás egy–háromra megy, a funky esetében pedig a kettő–négy ütemre. Emellett a dalok tempója is szinte egyforma. Ha beteszünk a lejátszóba egy magyar mulatós nótát, szinte egy az egyben rá lehet játszani egy klasszikus Earth Wind & Fire-számot. Szóval, kis túlzással azt is mondhatnám, hogy a funky az amerikai mulatós zene.”
A Garami Funky Staff a rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltja valóra: kedvenc korszakainak slágereit idézi meg professzionális hangzásban. Az öt éve működő zenekar tavaly az igényes soul műfaj felé fordult, persze, megtartva a szórakoztató és táncolható funky- és diszkóblokkokat is. Műsoraiban olyan világsztárok slágerei is hallhatók, mint például a Kool and the Gang, az Earth Wind & Fire, James Brown, Aretha Franklin, a Jamiroquai, George Benson, Stevie Wonder, az M People, Prince, Diana Ross, Chic, Donna Summer, a Sister Sledge, Herbie Hancock vagy a Pointer Sisters.
Első saját számuk a Péntek éjszaka volt, lemezük is jelent meg ezzel a címmel. Majd a saját stílusukat megtalálva jöttek sorra az újabb dalok, amelyek közül többet mi is hallhatunk a Gesztenye napok minden bizonnyal elsöprő záró buliján.

 

A Garami Funky Staff tagjai:

Garami Gábor – dob, Kollányi Zsuzsi – ének, Gyöngyösi Gábor – billentyűk, Csiszár Ferenc „Csiszi” – gitár, ének, Temesi Berci – basszusgitár