A Hegyvidéki Sportegyesület

Most induló cikksorozatunkban a XII. kerületben működő Hegyvidéki Sportegyesület (HSE) egy-egy szakosztályát mutatjuk be. Egyesületünk kiemelt célja, küldetése a tömegsport népszerűsítése. Szeretnénk, ha minél többen kedvet kapnának, és csatlakoznának különböző szakosztályaink változatos programjaihoz.
Közismerten a kultúra, a műveltség szerves része a testkultúra, azaz a sport is. A rendszeres testedzés, sportolás mindnyájunk számára elengedhetetlen, hiszen egyszerre élmény és öröm, fokozza a teljesítőképességet, formálja a személyiséget, segít a feszültségek feloldásában, hozzájárul a napi kiegyensúlyozottságunkhoz. Miből ered mindez? Sportoláskor lényegesen több oxigén jut a szervezetbe, felgyorsul az anyagcsere, erősödik a szív és a keringési rendszer. Hetente minimum háromszor minimum egy-egy órát kellene sportolni, mozogni. Azért fontos minél hamarabb elkezdeni ezt az örömteli tevékenységet, mert ha a sportolás gyermekkorban megszokottá válik, akkor később a napi életvitel elmaradhatatlan része lesz.
Ahogy Ernest Hemingway fogalmazott: „A sport megtanít, hogyan lehet győzni, és hogyan kell emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.”
Várunk minden érdeklődőt a HSE szakosztályaiba!
Jelentkezés, további információk:
1122 Budapest, Városmajor utca 29., Vladár László ügyvezető igazgatónál (06/70-442-2137, vladar.laszlo@hegyvideksport.hu), továbbá közvetlenül az egyes szakosztályainknál.

Gilicze Zoltán elnök