Klasszikus_lelekzenek

Klasszikus lélekzenék

Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Weiner Leó, Johannes Brahms legnépszerűbb melódiáit szólaltja meg a Magyar Rhapsody Project szombat délutáni koncertjén. Teszi mindezt egyedi, sajátos hangzásvilággal, szaxofonra és dzsesszkvintettre hangszerelve.

A Magyar Rhapsody Project zenészei sok más sikeres formációban is együtt szerepelnek. Sunshine Jazz című, már a megjelenése napján platinává váló lemezükkel 2010-ben elnyerték az év legjobb dzsesszalbuma díjat.
Bársony Bálintot jól ismerheti a hegyvidéki közönség, legutóbb például a Hegyvidéki Napokon mutatta be zenésztársaival Nepál hangjait – a tavaly júliusban megjelent, Nepálban szerzett inspirációikból felépülő CD-jük anyagából adtak egy kis ízelítőt a közönségnek –, ám többen emlékezhetnek rá diákkorából is. A zenei általános iskola után ugyanis a Városmajori Gimnázium zenei osztályában tanult szaxofonozni Csepregi Gyulánál, majd Elek Istvánnál. Barátaival blueszenekart alakított, gitárosként játszott. Zenei pályaíve a kezdetektől töretlen. A ma már Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész, zeneszerző több műfajban is kipróbálta magát.
„Feladatunknak érezzük, hogy azoknak is bemutassuk, azokkal is megszerettessük az örök értékű, klasszikus alkotásokat, akik amúgy nem mennének, vagy nem jutnának el komolyzenei hangversenyre – mondja a Magyar Rhapsody Project várható koncertjéről, a darabok kiválasztásáról Bársony Bálint. – A remekműveket saját stílusunkra hangoljuk oly módon, hogy ami végül elhangzik, azt leginkább lélekzenének hívnám. Reméljük, akik meghallgatják a koncertünket, mind ugyanazt érzik majd: a világ számára maradandót alkottak a megidézett klasszikus szerzők.”

 

A Magyar Rhapsody Project tagjai: Rieger Attila – gitár, vokál, Elek Norbert – zongora, gitár, vokál, Máthé László – nagybőgő, basszusgitár, Tar Gergely – ütőhangszerek, kalimba, hangdrum, Végh Balázs – dob, Bársony Bálint – szaxofon