Masok_vagyunk_megis_hasonlitunk

Mások vagyunk, mégis hasonlítunk

Tarján Veronika és a Mocsármese arra tanítja meg a kicsiket, hogy aki látszólag más, mint mi, még hasonlíthat ránk nagyon. Mindig a lényegre, az igazi belső értékre kell figyelni a külsőség, a látvány helyett!

A Gesztenye napokon látható Mocsármesében egy sárkunyhóban elszigetelten élnek a Dindinnák, akik nem mások, mint egy mocsárlény testvérpár. A hatalmas lótuszvirágban lakó mocsárszellem óvja, figyeli őket.
A mocsárlények és az emberek világát egy titkos sás választja el egymástól. Egy halászember lánya a titkos ösvényre téved, és onnan figyeli a mocsárlények életét. Nem is sejti, hogy egy napon a furcsa lények segítségért fordulnak hozzá. Az előadás formanyelvét az indiai dallamok, ritmusok és mozgásvilág teszik különlegessé.
„Mindig van aktualitása a mesénknek, mert a másságról szól. Egy kitalált történeten keresztül mutatja be, mit is jelent ez – hívja fel a figyelmet Tarján Veronika. – A Mocsármesében például a sásban élő mocsárlények félnek az embergyerekektől, ám a végére épp egy emberkislány lesz a legjobb barátjuk. A mesénk arra tanít, hogy ami idegen, nem biztos, hogy rossz. A jelmezek is azt fejezik ki, hogy küllemre mennyire mások lehetünk. A történetnek egyébként van egy másik aktualitása is, ez pedig a természetközeliség.”
A fiatal színésznő most először lép fel műsorával a XII. kerületben. „Közönségként már jól ismerem a MOM programjait, most a nyáron is voltunk egy feledhetetlen koncerten – mondja. – Emellett a család révén is ismerem a Hegyvidéket, tudom, hogy milyen közösségi élet folyik itt. Ezért is gondolom azt, hogy amit mi képviselünk, bemutatunk, azt érteni és szeretni fogják a gyerekek.”