Megujulo_egeszsegugyi_intezmenyek_es_bolcsodek

Megújuló egészségügyi intézmények és bölcsődék

Az ütemezett karbantartási munkálatok mellett több önkormányzati bölcsődében és egészségügyi intézményben jelentősebb fejlesztések is történtek a nyári hónapokban.

Kicserélték a Beethoven utcai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ külső nyílászáróit a második és a harmadik emeleten. A modern kialakítású, hő- és hangszigetelő ablakok komfortosabb körülményeket biztosítanak, egyúttal mérséklik az energiafelhasználást.
Jelentősen csökkenhet a Rácz Aladár úti orvosi rendelő fűtési számlája is annak köszönhetően, hogy a kazán optimalizálásával és új gépészeti szerelvények – szivattyú, hidraulikus váltó – beépítésével sikerült javítani a fűtési rendszer hatékonyságát. Ugyanitt az elöregedett bejárati ajtókat műanyag nyílászárók váltották fel. Hasonló beruházás valósult meg a Normafa orvosi rendelőben, ahol a kazánházi felújítás során a fűtés optimalizálása mellett a vezetékrendszer is átépült.
A Krisztinavárosi Bölcsődében összenyitották a földszinti kis helyiségeket, új vezetői irodát alakítottak ki, a régi fürdőszobákban felújították a padlóburkolatot és a beépített szekrényeket. Két csoportszoba elé és a homokozók fölé árnyékolók kerültek, átépült az élelmiszerraktár, valamint öntözőrendszer készült a kertben.
A Svábhegyi Bölcsődében befejeződött a gyerekek mosdóinak felújítása, a munkálatok során a szerelvényeket és a szanitereket is kicserélték. Gépészeti fejlesztés zajlott a Zugligeti Bölcsődében, ahol a konyhához csatlakozó részeken megújult a szennyvízcsatorna-hálózat. Az egészségügyi intézményeken és a bölcsődéken kívül a Barabás-villában is dolgoztak a kivitelezők: megtörtént a tetőfelújítás, a faszerkezet mázolása, valamint a légtechnikai felújítás.

mm.