Megujulo_keruleti_ovodak_es_iskolak1

Megújuló kerületi óvodák és iskolák

Jelentős fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat a nyári hónapokban a kerületi oktatási és nevelési intézményekben. A Kós Károly Általános Iskolában elkészült a tornateremhez vezető lépcső oldalfalának szigetelése és festése, ugyanitt a korábbi szolgálati lakás helyén tanterem létesült. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban felújították az udvari támfalakat, kijavították a sportpályákon a süllyedés miatt jelentkező hibákat, valamint kiépítették a szükséges vízelvezetést. Elkezdődött a főépület külső nyílászáróinak felújítása, az elmúlt időszakban az udvari oldal földszintjén dolgozott a kivitelező.
A Költő utcai oldal első emeletén folytatódott a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola homlokzati nyílászáróinak rekonstrukciója. A Városmajori Gimnáziumban elkészült a bal oldali kerengő vízszigetelése, a víz és fűtés alapvezeték cseréje, valamint a vizesblokk felújítása.Megujulo_keruleti_ovodak_es_iskolak2Nőtt a férőhelyek száma a Zugligeti Általános Iskolában, a tetőtérben osztálytermet, az alagsorban informatikatermet alakítottak ki. Megtörtént az épület belső nyílászáróinak és a „B” épület alagsori álmennyezetének felújítása a Németvölgyi Általános Iskolában, ahol az alsósok legnagyobb örömére négy hintát is felszereltek. Segítettek a szülők is, nekik köszönhetően szépült meg az egyik emeleti tanterem. A játszószerek köré gumi ütéscsillapító burkolat került.
A Mackós Óvodában szigetelési munkák folytak, a tornateremben speciális technológiával kijavították a vakolatot, elkészült az új mászófal, míg a felső udvar és a terasz műfű borítást kapott. A Városmajori Óvodában az alagsori tornaterem és a mosdó, Csermely tagóvodájában a fűtési rendszer újult meg.
A Normafa Őzike tagóvodájának folyosóin kicserélték a régi burkolatot, a Süni Óvodában pedig megújult a kerítés, a kapu, a konyhai padlóburkolat és a szigetelés. A gyerekek két homokozót is kaptak, a balesetek megelőzése érdekében ütéscsillapító altalajjal.
Árnyékolókat szereltek fel a Táltos Csikó tagóvodájának ablakaira, a környezethez illő növénytámfallal gazdagodott a Normafa Óvoda, gumi ütéscsillapító altalajt telepítettek a KIMBI Óvodában. A Hegyvidéki Mesevár Óvodában vizesblokkot alakítottak ki a földszinten, a Zugliget Óvodában felújították a piros csoport mosdóját, valamint a radiátorvédőket a csoportszobákban és a tornateremben.Megujulo_keruleti_ovodak_es_iskolak3A nyár egyik legfontosabb beruházása zajlott a Kiss János altábornagy utcai, egykori ELTE-iskolában. Ide költözött az Orbánhegyi Óvoda új tagóvodája, ezért hőszigetelést, modern nyílászárókat, új kazánokat és radiátorokat szereltek be az épületbe, és az akadálymentesítés részeként lift is létesült. Az udvart az óvodások igényeinek megfelelően átépítették, egyúttal az iskolások számára fenntartott sportpálya is megújult.

M.