Megujulo_keruleti_utcak_lepcsok1

Megújuló kerületi utcák, lépcsők

Az utóbbi hetekben is több közterület szépült meg a Hegyvidéken, a terveknek megfelelően folytatódnak az út-, járda- és lépcsőfelújítások.

Befejeződött a Kikelet utcában az úthibák kijavítása, míg a nagy forgalmú Normafa úti orvosi rendelőnél három új parkolóhelyet építettek. A gyalogosok biztonságának további növelése érdekében zebrát alakítottak ki a Hegyalja út és a Liptó utca csomópontjában, valamint a Csörsz utcában, a MOM Sport előtt, ahol középszigetes, a forgalmat lassító és az átkelést megkönnyítő megoldást alkalmaztak.
Népszerű a környékbeliek körében a Diós ároknál újjáépített gyaloghíd, ennek segítségével gyorsan és kényelmesen elérhető a fogaskerekű megállója. Rendkívül erős, vashálós kerítés készült az Edvi Illés úton és a Denevér úton. A kétméterenként oszlopokkal megerősített, 350 méter hosszú high decker kerítésekre az utóbbi időben előforduló kisebb omlások miatt van szükség, a törmelék ugyanis veszélyeztette a közlekedés biztonságát.Megujulo_keruleti_utcak_lepcsok2Szintén rendeződött az Arató utcában a korábban sok bosszúságot okozó vízelvezetési probléma: ehhez kibontották a korábban leaszfaltozott víznyelőt, kijavították a szegély, a járda és az úttest hibáit. A kétoldali szegély és a csapadékvezető csatorna elkészültét követően megtörtént a Szépkilátás úti földút burkolása a lépcső és a cukrászda közötti mintegy száz méter hosszú részen, egyúttal sikerült megoldani a parkoló és az út megfelelő összekapcsolását. Ezzel a teljes útszakasz megújult, hiszen tavaly az önkormányzat a járdát, valamint a Szépkilátás lépcsőt is helyreállíttatta. Az utóbbihoz külön legyárttatták a korhű lépcsőkorláttartó oszlopokat.
Jelenleg is dolgozik a kivitelező a Breznó lépcsőn, ahol kicserélik a hibás köveket, kijavítják a lépcsőfokok és a pihenők burkolati hibáit. Hamarosan megkezdődik a Hangya lépcső felújítása, valamint a Bürök utca és a Gaál József út 20–22. előtti szakasz hibáinak javítása. Akadálymentes rámpa készülhet a Lívia-villától a fogaskerekű megállójáig, és már folyamatban van a Csaba utca 29.-hez vezető harmincméteres rámpa kialakítása.

mm.