Mi_van_a_felszin_mogott1

Mi van a felszín mögött?

Gondolatébresztő képekből nyílt kiállítás a polgármesteri hivatal emeleti folyosógalériáján. Az Ars Sacra Fesztivál rendezvényeihez kapcsolódóan Pálos Anna képzőművész egyedi módon megfogalmazott, interaktív alkotásaival hívja vizuális kalandozásra az ügyeiket intéző hegyvidéki közönséget.

Elgondolkodtató motívumok, domináns színek, beszédes formák, amik nemcsak a tekintetet, hanem az érintést is vonzzák. Pálos Anna képzőművésznek a polgármesteri hivatal első emeletén látható kiállítása azonban nem csak ezektől különleges: a művek mellett egy kapcsolóval ellátott dobozkát találunk, ennek aktiválásával a formák tengerében a fény segítségével láthatjuk meg a képek valódi üzenetét, vagyis azt, hogy mi rejlik a felszín mögött.
„A művészet már kevés ember életében van jelen. Fontosnak tartom, hogy valamilyen kapcsolat kialakuljon a néző és az alkotások között. Ezen a kiállításon bárki megérintheti a képeket” – magyarázta a kiegészítő technika fontosságát Pálos Anna, aki nem ismeretlen a hegyvidéki közönség előtt, a Galéria 12 Egyesület tagjaként már több csoportos és önálló tárlaton találkozhattunk munkáival.
Az egyik kép egy többlakásos házat ábrázol. A fény felkapcsolásával betekintést nyerünk a lakók életébe: ábrándozó várandós kismamát, gyermekét dorgáló szülőt, magányos egyedül élőt látunk.Mi_van_a_felszin_mogott2„Ha nem is a teljességet, de legalább a valóság több elemét megtapasztaljuk a képzőművészet által nyújtott lehetőségekkel. Az alkotó azt próbálta a gondolatébresztés szintjén taglalni, mennyire lehet a látható felszín mögé pillantani, hogy a valódit, a jelenvalót megtaláljuk, ha ez egyáltalán lehetséges” – beszélt a kiállított művekről Fonti Krisztina alpolgármester, aki hozzátette: reméli, az egyedi tárlat mindenkinek segít majd abban, hogy a felszín mögé lásson.

(bm)

 

Pálos Anna kiállítását október 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők a polgármesteri hivatal emeleti folyosógalériáján. Cím: XII., Böszörményi út 23–25.