Oszi_kozmufejlesztesek

Őszi közműfejlesztések

Folytatódnak a kerületi közműépítések, a munkálatok miatt több helyszínen kell számítani a forgalom és a parkolási lehetőségek korlátozására.
Elektromosvezeték-rekonstrukció kezdődik a Tamási Áron utca 30–70. számú ingatlanok közötti járdában, a Fodor utcában a Tamási Áron utcától a Pagony utcáig (a kivitelező tájékoztatása szerint itt nem lesz burkolatbontás), valamint a Tamási Áron utca 66. és a Thomán István utca 9/a között. Az utóbbi szakaszon a zöld területen is dolgozik a kivitelező Észak-Budai Zrt.
Folyamatban van a Cinege út páros oldali járdájának helyreállítása a Csipke út 22.-től a Kútvölgyi útig. A munkálatok idejére a Cinege út egyirányú a Csipke úttól a Kútvölgyi út felé.
Szintén elektromos fejlesztés várható a Levendula utcában, a Németvölgyi út és a Stromfeld Aurél út között a páratlan, a Stromfeld Aurél út és a Nárcisz utca között a páros házszámú oldalon, továbbá az Eötvös út páros házszámú oldalán, a Normafa úttól a Jenő út–Hollós út–Mátyás király út páros oldalán a Költő utcáig. Az építkezés miatt a Jenő utat ideiglenesen lezárják a forgalom elől, az Eötvös úton útszűkület lassítja a közlekedést, míg a Mátyás király úton a Hollós úttól csak a Költő utca felé haladhatnak az autósok.
A munkaterület mellett kialakított folyosót használhatják a gyalogosok a Galgóczy utcában a Csipke utcától a Felső Svábhegyi út 5. számú ingatlanig. A gépjárműforgalmat jelzőlámpa irányítja.
Kábelfelújítás kezdődik a Liptó utca 10–14., valamint a Hegyalja út 133. és a Lejtő út 45. között. Az utolsó üteméhez érkezett a vízvezeték-rekonstrukció a Győri úton, a Kapitány utcában, az Avar utcában és a Táltos utcában. Jelenleg ez utóbbi két helyen zajlanak a munkálatok.

-os